Gjensidige Kvindeligaen

Gjensidige Kvindeligaen er den bedste fodboldliga i Danmark. Ligaen har længe været domineret af topholdene Brøndby IF og Fortuna Hjørring, men i senere år har HB Køge etableret sig som holdet man skal slå for at vinde ligaen.

Strukturen i ligaen

Gjensidige kvindeligaen består af otte hold, som i efteråret spiller mod hinanden to gange i grundspillet. Når efteråret er slut opdeles ligaen i henholdsvis et mesterskabsspil og et kvalifikationsspil. Top 6 i ligaen kvalificere sig til mesterskabsspilet hvor holdene spiller 10 kampe for at finde den endelige vinder. De to lavest rangerede hold i grundspillet møder de bedste fire hold fra 1. division i kvalifikationsspilet til Gjensidige Kvindeligaen.

Hold i Gjensidige Kvindeligaen

Brøndby IF
FC Nordsjælland
FC Nordsjælland
Fortuna Hjørring

HB Køge - 3 mesterskaber i træk

HB Køges kvindehold har vundet i Gjensidige Kvindeligaen de seneste tre år. Dette har cementering deres status som holdet man er nødt til at slå hvis man vil stå som danske mestre i slutningen af sæsonen. De tre mesterskaber i sæsonerne 20/21, 21/22 & 22/23 er samtidig de eneste sæsoner som HB Køge har vundet Gjensidige Kvindeligaen. Det store spørgmål er dog om klubben kan vinde ligaen igen i sæsonen 23/24 og dermed vinde ligaen for fjerde gang, eller om konkurrenterne hos Brøndby IF eller FC Nordsjælland kan overtage titlen.

Brøndby IF med flest mesterskaber

Brøndby IF har cementeret sin plads som Gjensidige Kvindeligaens mest succesfulde hold med imponerende 12 mesterskaber siden 2003. Deres enestående præstationer har gjort dem til en dominerende kraft i dansk kvindefodbold. Brøndby IFs imponerende rekord understreger ikke kun holdets konsekvente succes, men også dets andel i udviklingen af kvindefodbold i Danmark.

Hvem viser Gjensidige kvindeligaen?

Har du lyst til at se kampene fra Gjensidige kvindeligaen? Du kan se alle kampene live hos Viaplay. På Viaplay kan du også se kampene fra Women´s Super League og Frauen- Bundesliga.

Hvem har vundet Gjensidige kvindeliga flest gange?

Brøndby IF har vundet Gjensidige kvindeligaen flest gange med 12 mesterskaber. Nærmeste forfølger er Fortuna Hjørring med 11 mesterskaber.