Liga F - Spansk Kvindefoldbold

Liga F blev etableret i 1988 og er den bedste kvindeliga i Spanien. Siden 1988 har der været 12 forskellige vindere. Klubberne som har vundet flest titler i Spansk kvindefodbold er FC Barcelona, Atheltic Club, Levante og Atletico Madrid. FC Barcelona har vundet flest titler, da de har vundet Liga F hele 8 gange. 

Liga F består af 16 hold, hvor top tre kvalificere sig til Champions League kvalifikationen, mens de to nederste hold i tabellen rykker ned i Segunda Federación. 

Danskere i Liga F

Der er flere danske spillere som har valgt at tage turen ned til varmen for at spille i Liga F. I denne sæson er der 4 danskere som spiller i Liga F. Tre af danskerne spiller for storholdet Real Madrid. Det er danskerne Sofie Svava, Signe Bruun og Caroline Møller som har valgt at gøre Madrid til en lille dansker koloni. Den sidste dansker i ligaen er Rikke Dybdahl, som er skiftet til Sporting Club De Huelva. 

Total Barcelona dominans

De seneste år har der stået FC Barcelona over hele Liga F. FC Barcelona har vundet Liga F de seneste 4 sæsoner. Over de seneste 4 sæsoner har FC Barcelona vundet hele 110 kampe, og blot tabt 2 kampe i ligaen! 

Hvor kan man se kampene fra Liga F?

Hvis du ønsker at følge kampene fra den bedste spanske række, kan du finde et udvalg af kampene på Samsung TV PLUS. Har du et Samsung smart tv har du gratis adgang til Samsung TV PLUS, hvor du finder udvalgte kampe fra Liga F. 

Nuværende stilling i Liga F i sæsonen 23/24

Hold i Liga F

Athletic Club
Atletico Madrid
Atlético Madrid
Costa Adeje Tenerife
SD Eibar

Forsvarende mestre

Levante Las Planas
FC Levante Las Planas