Women´s Super League - Engelsk kvindefodbold

Women´s Super League blev etableret i 2011 og har siden udviklet sig til at være en af de absolut stærkeste ligaer i verden. Siden 2011 har der været 4 forskellige klubber som har vundet mesterskabet. Chelsea har vundet flest mesterskaber med hele 6, herefter kommer Arsenal med 3, Liverpool med 2 og Manchester City med et enkelt mesterskab. 

Women´s Super League består af 12 hold, hvor top tre kvalificere sig til Champions League kvalifikationen, mens sidstepladsen rykker ned i Championship. 

Danskere i Women´s Super League​

Der er flere klubber i Women´s Super League som har valgt at hente danskere til klubben. I nuværende sæson 23/24 er der hele 9 danskere i Women´s Super League. Everton er efterhånden blevet den helt store danskerklub i England. Klubben har hele 6 danskere i klubben, eftersom Katrine Veje, Sarah Holmegaard, Karen Holmegaard, Karoline Olesen, Rikke Madsen og lejede Katrine Kühl har deres daglige gang i klubben. Bristol City har to danskere i form af Cecilie Struck og Amalie Thestrup. I Liverpool spiller den danske angriber Sofie Lundgaard. West Ham er den sidste klub med en dansker i truppen, i form af midtbanespilleren Emma Snerle.

Chelsea med flest mesterskaber

Chelsea er ikke blot forsvarende mestrer i Women´s Super Legue, men de er også holdet med flest mesterskaber, med hele 6 titler. Siden holdets første mesterskab i 2015 har klubben genvundet mesterskabet i 17/18, 19/20, 20/21, 21/22 og igen i 22/23 sæsonen. 

Hvor kan man se kampene fra Women´s Super League?

Hvis du ønsker at følge kampene fra den bedste engelske kvinderække, kan du finde et udvalg af kampene på Viaplay. På Viaplay finder du også kampene fra Gjensidige Kvindeliga og Frauen-Bundesliga.

Nuværende stilling i Women´s League i sæsonen 23/24

Hold i Women´s Super League

Arsenal